❤️ Aku Mengenali Mu ❤️

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 17 December 2016

❤️ Solemnization Ewan & Elin ❤️



 ❤️ Husband Wifey  ❤️
17-12-2016/ Saturday/ 11.00am


Assalamualaikum, Alhamdulillah everything is going very well & smooth on that day. The great ever moment on 17th December 2016. I'm officially married and be a wife to Mohd Norizuan Bin Zainal at 11am  ❤️ ❤️ ❤️

The situation when Husband lafaz nikah for the 1st time ayat dia panjang, sedangkan di Terengganu untuk jawab lafaz nikah nye sangat simple and pendek jeeee... Even akad nikah nye terpaksa dilakukan 2 kali sebab nye lain yg dihafal lain yg kene baca mase tu kan. Terpinga2 laaa tuan punye badan yang nak lafaz "Aku terima nikahnya, dengan Mas Kahwin tersebut itu"... and Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah sah lah aku menjadi isteri kepada husband ku Mohd Norizuan.

On that day, My Sis Hanis & My Bro in law Efandy also akad nikah after me & husband done. So far, majlis berjalan dengan lancar dan sempurna. Tak sangkaa ramai jugak yg datang even just majlis akad nikah. Hihi TQ TQ & TQ to all yg sudi datang untuk memeriahkan majlis akad nikah kami. And kepada yang xdijemput, kami akan jemput untuk majlis reception on March 2017, Insyaallah.. I will invite all yaaaa...

Just wanna share feelings on that day, oh My God !! Unbelievable yg aku isteri Mohd Norizuan. Seriously, memang tak terungkap and can't say how my feelinggg. Happy yg amat2, syukurrrr sebab nyeee our dream tercapai untuk menjadi suami isteri yang sah. And we know that, yanggg banyak halangan, dugaan, ujian & so on yang kami kene lalui untuk sampai ke tahap ni. And just one superb feeling Alhamdulillah, Syukur yamg amat. Thanks GOD..

A reaaly2 big thanks to My parents Encik Nasir & Puan Saniah yg banyak support kami till we engaged and sampai kami Married banyak beri sokongan moral and banyak nasihat positve. And also to siblingss, Family mertuaa semuaa, kengkawannn...Gaisssss, I love u so muchh!!! Hehehe

So I nakkk Belanjaa pic akad nikah sikittt laaa kat bawahh ni taww ❤️  ❤️  ❤️




 ❤️ With My Parents. Love you so much !!! ❤️





 ❤️ With my parents & parents mertua ❤️





 ❤️ Pengantin meletop kebabommmm ❤️
Ewan ❤️ Elin & Efandy ❤️ Hanis





 ❤️ Mak Su's Family, Thanks sponsoring superb delicious cake ❤️





 ❤️ Cake for Akad Nikah by Mak Su ❤️



 ❤️ Close up view of cake ❤️





 ❤️ Thankss gaisss for coming, Kengkawan from Aizek ❤️





 ❤️ My BFF Mira, Candict pic Love it ❤️



Actually banyak lagi pic2 nye tapi yg ni dulu yg mampu updatee naa.. Hihihi so stay tuned yaa for Wedding Ceremony on March 2017 !!! Doakan yg terbaikkk untuk kami yeee, Insyaallah... Kita hanya merancang yang menentukan segala2 nya adalah yg maha pencipta. Alhamdulillah, Syukur Selalu....  ❤️  ❤️  ❤️






#EWANELIN #HUSBANDWIFEY #KAMIDAHHALAL #171216 #ALHAMDULILLAH #SYUKURSELALU







Friday, 16 December 2016

Henna Night by Iqa ❤️


Henna Night nih actually takde tema pun and xde dalam perancangan pun tapi x taw laa cemanee boleh ade malam berinai pulak. Okey laaa aku temakan jugak pakai tema Gothic ! Ahaha rare gituuww. Kau ado? Nan hadoo kann... Heee And feeling blessed sbb nye Iqa mmg ambik job untuk buat henna art org kawen. So malam duk berinai tu takde rasa ape pun. Orang duk tanya nervous ke x? Takut ke x? Esok pagi nak akad nikah kan. Hahaha yg lawak nye jenis aku niii on that situation tu baru aku datang nervous. Cuma yg kelam kabut sikit nye persiapan laaa kan. Alhamdulillah untuk persiapan akad nikah ni xde kalut sangat. Semua banyak membantu. Cuma penat sikit laaa sbb nye sebelum majlis banyak kene runner sana sini kan. Biase laa tu.Rehat pun xcukup. Takpe yg penting semua nye berjalan dengan lancar dan sempurna je...

So Malam berinai tu xde merewang2 laa kan sebab nye untuk majlis akad nikah just pakai catering sonang, rumah pun x bersepah kan. Heeee yang ade nye family aku & photographer jek. Yang meriah nye sbb family aku ramai. Tu yg best nyee bile siblingss uolls ramai taw.. Oke taknak citer panjang2, biar gambar berbicara... Heheee ❤️ ❤️ ❤️




❤️ Masa pembikinan henna art di tangan me ❤️





 ❤️ Masa ni muka diknon kan kembangg setaman, entah laa tudung x menjadi ke cemanee x pasti pulakk nyee, aku senyum kambing jelaa. Mata pengantin eyebag berkilo2 nohh  ❤️




video

❤️ Layankan jela masa ni tengah Live kat FB so kat sini x full sngt, so kalau nak tonton full just click this link 👇


Lama jugak lahai nak siap duk buat henna art tu kan, sampai nak patah pinggang ni diknonnn oiii. Lepaihh tuu penat tangan semuaa. Hahahaaa ingat beronok2 aku duk tahan pinggang aku yg sakit ni berejam2 lepas ukir art kenaa pulakk celup jari duk bagi pakai inai biarr merohh. Nak cantek kan kenaa laa berkorban pinggang yg sakit ni haa.. rilex2 luuuu, duk live kat FB. Hik3 tung tang tung tanggg siapppp laaaaa sesi berhinai nyeee... 😙


Then da settle semuaaa, sesi photography pulak nyee. Haaa bila takde photographer elok2 pandai kemain jeea aku posinggg bagai nak rak tapi bila ada photographer aku nih kaku macam patung pulak berposing. Aduhaiii rosak pic diknon ni tawww.. Hehee 😂



 ❤️ Pic yg paling fav hakk nii laa satu2 nye, yg lain hancuss nok!! ❤️





 ❤️ Huiiii Diknon cubeee posingg macam rertisss ni taww ❤️





 ❤️ Di sebalik tabir laa ni kengkonon, Retisss kan lahaii ❤️







 ❤️ Haaa sudah2, dah lewat malam bagi Pengantin sleeping beauty pulak, sambung esok posingg pulakk laaa ❤️





video

 ❤️ Nyempatt Live di FB lagi, ishhh bebudakk nii. Pengantinn layankann jee. Untuk full video live just click here 👇 
https://www.facebook.com/amaliena.syamimie/videos/vb.100000938343631/1320930254614907/?type=3&theater ❤️






❤️ And for the last last pic with Iqa yg buat henna art meletopp kebabommmm gittuwwww. So gaisss, sesape nak bookingg boleh usha2 kat FB Iqa at this link 👇
https://www.facebook.com/cynta.ieqa?fref=ts ❤️




P/S: Semogaaa segala urusan dipermudahkan dan berjalan dengan lancarnye. Aamiinn... Oiiii Cik Abgg Mohd Norizuann, tengah nervouss duk hafal lafaz terima nikah kee. Hahahaha chillexx laaa. See you bakal pengantin & bakal zauj 😜😜😜







❤️ ❤️ ❤️ Sekian sahajaa update untuk malam berinai kebabommmm... See yaaa ! ❤️ ❤️ ❤️










Wednesday, 7 December 2016

When your partner was Kaki Travel


Hello! Hello! I’m back gaissssss….. Topic for today is about Kaki Travel… Yayayayaa When you got someone who is interesting to travel and at the same time you have the same hobbies like him, your world be like: D worthless… Hahaha serious talk, actually aku ni kaki travel tapi aku xdapat pun geng yg sama spesis dengan aku yg suke travel sana sini. Tu pun as long as aku jadi student, xde kot aku travel kemane2 dengan kawan2, just takat pegi jalan2 pusing JB, food hunter, lepakingg tu normal activity laa yg aku biase buat dengan kengkawan.

Since I got Fiance yg kaki travel ni, x silap aku dah banyak kali jugak laa aku terjebak and join sama dengan travel dia. Tu pun terbatas sikit laa nak pegi travel memane because of  WE “belom halal” and we need to care laaa batas2 dalam tempoh bertunang kan, orang2 tua cakap x manis di pandang orang when kau takde ikatan yang sah then kau pegi sana sini macm kau dah halal je. Hihihii sebab tu laa aku said kat Fiance hold dulu beberape plan untuk travel ke sana sini sebab nye pasal demikian lah. Well, dia boleh accept and bertabah sampai laa kami betul2 dah jadi pasangan halal and kau boleh pusing 1 world bersama2 without people surrounding nak bising2 cakap belakang and so on. Yelaa u know that, lumrah hidup laa kalau orang suke mengata mengumpat tu kan. Hehehehe
J

Bende lain kau tak sama pendapat takpeee, tapi bab jalan sana sini confirm kau satu kepalaa yg niii baru syiokkk. Hihihi and baru aku tahu peraturan and perancangan tuhan tu memang dah tersusun cantik. Masyaallah. I’m seriously blessed sngt dengan segala ape yg diatur oleh Nya. Thanks god bring him to me. And aku akan menjaga ikatan ini sebaik mungkin. Insyaallah J

Makin lama aku mengenali kau makin banyak bende yg aku interesting kat kau. Hihihi tu laaa dulu jual mahal, xnak dengar cakap Big Madam. And now, u see sendiri kan? Hihihi I can accept you and I learned how to be better than before. Aku belajar untuk repair diri aku untuk menjadi lebih baik dari sebelum ni yaaa we are not perfect human but when u meet someone ia akan melengkapkan yg mane kurang dan terlebih itu. Manisnye sebuah perhubungan itu bila kau ikhlas untuk menerima baik buruk nya J




Notes: Moral of this entry is u need to move on and try to accept the other people untuk mencari kebahagiaan. At least you try to find the other one and jangan pernah kembali kepada masa silam even masa silam kau terlampau bahagia or terlampau sakit & pahit untuk kau telan, one thing is never give up in our live. Remember that God is the best planner for us. Trust me. Orang cakap even hidup kite dengan org pertama gagal, insyaallah when you got the next persom in your life, your life will be more better than before and kau pun akan dapat person yg lebih bagus jauh dari yg sebelum ni. Insyaallah. All is what I said is based on my experience life. Pengalaman mengajar kite erti sesebuah kehidupan. So berpijak lah pada bumi yang nyata. Buka hati untuk menerima sesorang yang lebih sayang kepada kita and lebih mengahargai kita. Semoga berkekalan hendaknye. Hihihi We Wish it together J










Our Dream Come True !


In our life no one who’s doesn’t have a better life right?? We always want the best for our life. So as a human we always try to do something that can be better than before, we tried many ways until we achieved something target. I just want to have the better life. So I hope when I’m married I want to be the best for him, I want to be a wife “solehah”, I want to be a wife who is always care at my husband, always faith and listen what he ask and always want to love him until death. You know what, I’m too stubborn till I’m children and now I’m teenager. I’m afraid if I can’t be a good wife to him. But I’m always pray and doa tawakal to ask god please soften my heart for being obedient when I’m be a wife for my husband. I’m very hope that my husband can teach me slowly and guide me towards Jannah together. After that, we have a one happy family. Masyaallah, i do know how amazing feeling at that time. It is one of my dreams when I have my own family. Actually it is just not my only dreaming but all the people want this dreaming and achieved it successfully.





Dear Mohd Norizuan Zainal, my future husband… Please stay with me till we go towards Jannah together yaaa… Hope we can be the best husband and wife. Insyaallah J J J







Hey ! Bujang Girl was here


Assalamualaikum diarihatikuhatimu. Sudah lame kan aku tidak bersua muka dengan blog tercinta aku ni. Mesti semua rinduuu and tertunggu2 entry aku. Hahaha yaa yaaa I know laaa… Actually I’m busy dengan urusan dunia yang tak pernah settle. Since you settle one matter then next the other matter is coming.. It is just like life cycle in our life. So we need to face it right? Hehehe and I’m still blessed dengan ape yg ditetapkan oleh Allah S.W.T. And don’t forget to say Alhamdulillah J

Well, pejam celik pejam celikkkkkk sedar tak sedar masa bujang aku dah terhad sngt. Aku sampai boleh terlupaa yg tak lame lagi aku akan ending hidup bujang aku nihh *tampar2 lembut pipi ku* Hahaha bangun lah dari tidur, bukak mata and counting, yeayhsss just 10 days to go princess!!! Tak lama sangat dah Princess akan bertemu dengan Prince dan akan memulakan kehidupan bersama2 dengan gelaran suami isteri. How I can imagine on My Big Day. Tak nak imagine dah because I just wanna a real situation. Insyaallah pray for #EonElynEndlessLoveStory# Save the date below ya ! J



Based on our planning, Ni tarikh2 keramat untuk Prince & Princess J
  • Majlis Akad Nikah : 17 December 2016
  • Majlis Bersanding : 25 Mac 2017
  • Majlis Bertandang : 08 April 2017
  • Majlis Reception at Kluang : dalam perancangan



Actually how much aku punye receptionesses please jangan pertikaikan. Semua tu diluar jangkaan kami. But I just wanna a simple and just nice ceremony untuk kami berdua. Tapi Alhamdulillah diberi rezeki yang lebih. We just planned but Tuhan  menentukannya segalanye.  Aku just mohon doa dari kalian semuaaa semoga majlis2 tersebut dipermudahkan dan berjalan dengan lancar sebagaimana yg dirancang. Insyaallah aku akan jemput untuk majlis2 tersebut yaaa. Jangan risau. J





Notes:  Ade orang tu dah tak sabar menunggu hari kebahagiaan nye.  Hehehe Stay tune ! I will update later ya :D Don’t miss to read my entry. Thanksss for all support J






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...