❤️ Aku Mengenali Mu ❤️

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, 13 April 2014

Dear Zauj ♥ [Love Story Part 1]

To Dear Zauj Mohd Norizuan Bin Zainal a.k.a Erfan Iskandar...


For firstly I would say Thanks to you because accepted me in your life and still love me untill now. Do you know what, when I 1st met you since I'm 19 years old.. That means, 3 years ago... I'm seriously don't have any feelings at you. Yesss, I just wanna be a friends with you because at this time I have a boyfriend. So, I decided you just can be such as like my brother, freinds and not more than that. For 1st time I bring you at my home sweet home and introduced you to all my family, my family liked you. And they said you is a nice guys and kind person. And it's true !! But I can't do anything because at this time I had fallen in love with somebody. Hehehehe yeayhh, "Cinta Monyet" la katekan.. 

As you know, when we are friend I had told to you thats I have a boyfriend but you still wanna be my friends. And I'm just follow because of I think you can be a nice friend to me. And yessss, you did it !! My family, liked you much now. You are success!! Penat dah aihhh speaking, translate Malay lah pulakss ye... Hehe kau berjaya tawan hati family aku. Bagi aku kau hebat sebab kau telah buat parents aku suka kat kau. Dan disebabkan aku dah ade boyfriend dan Family aku dah suke sangat kat kau maka family aku jadikan kau sebagai anak angkat. Kau memang rapat dengan mama & adik beradik aku. 

Tapi kau tak pernah plak bagitahu kat aku yang kau sayang kat aku ehh?? Yelah, mungkin sebab time tu aku dah de "BF" maybe la. Tapi if kau bagitahu kat aku yang kau sayang aku pun, aku still x mampu buat ape2 sebab takkan lah aku nak tinggalkan "BF" aku semata2 sebab kau kan. hahaha macam tak logik sangat. Aku just tunggu je mase itu berjalan, and just waiting what happened with my life bacause I know dear God have the best plan for us...

Dulu2 punye cerita, Family aku pernah paksa aku terima kau. But time tu hati aku keras mengatakan kalau yang si Capital F tu adalah jodoh aku. Hahaha time tu seriously aku buta hati, buta mata, buta cinta and buta semua. Gila2 aku pertahankan mamat tu.. Kalau ingat2 balik, memang aku bodoh sebab pertahankan untuk lelaki yang entah pape tu. Hahaha dia buat aku jadi derita weyy. Tapi tak pe, aku langsung tak kisah lahh.. Tak pe, "What he give, he will get back".. Insyaallah, I just wanna see them ! Dah2 STOP cerita pasal dye tu.. Menyemakk je dalam entri aku kali ni. Muahahahaaaaa "Let's by gone be by gone" larr derr !! Puiiii~~ Hahaha

Tapi setelah kau (Dear Zauj) hadir ke dalam hidup ku, Aku merasakan hilang segala keperitan yang aku lalui dan seolah2 aku tak pernah rase penderitaan sebelum ni... Subhanallah, sungguh besar kekuasaanMU itu. Dan aku sangat bersykur kerana dia telah ambil Capital F dari aku dan memulangkan kau (Dear Zauj) kepada aku.. EngKau hantarkan kepada aku orang yang lebih baik jauh dari yang sebelum ni... Alhamdulillah, syukur tak terhingga aku rasakan. Jangan engkau ambil dia dari aku lagi, kerana aku telah menyemai sayang aku kepadanya untuk kali yang terakhir... Aku sangat takut jika engkau menarik kembali kebahagiaan yang aku rasa kini. Tapi semua itu kehendak dan ketentuan dari Mu. Aku hanya insan biasa yang terpaksa patuh pada setiap ape yang kau rancang kerana aku dalah umat mu.

Jika dia adalah utusan dari Mu kepada aku untuk selama2 nye, Aku terima dengan hati yang terbuka dan sangat beharap dia dapat menjadi seorang yang dapat membimbing aku ke jalan yang benar, tulus dan ikhlas... Dengan ikatan yang bakal kami jalinkan iaitu bertunang semoga dapat mengeratkan hubungan kami dan terus ke alam perkahwinan pada suatu hari nanti. Berkatilah dan restuilah hubungan kami berdua di atas rasa cinta yang suci dan ikhlas dan hanye bersaksikan engkau para malaikat kiri dan kanan... Semoga segala impian yang kami cipta dapat dibina dengan Gah pada suatu hari nanti disemai bersama rasa kasih sayang, cinta yang tulus itu. Insyaallahhhh.. ade jodoh kami takkan ke mane... Aaminnnn :))




  
Ya Allah.........
Aku tidak meminta seseorang yang sempurna dari sisiMU,
kerana Engkau pun pasti Maha mengetahui sesungguhnye keadaanku, Aku meminta padaMU seorang yang tidak sempurna Ya Raab, supaya dia merasa sempurna ketika diriku hadir dalam kehidupannya keranaMu....... 




Coretan pada pukul 3.20 a.m (rabaksss giler mate)
Khas ditujukan untuk Mohd Norizuan,
Daripada,


Mimie 





4 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...