❤️ Aku Mengenali Mu ❤️

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, 8 December 2014

Birthday Girl [Nor Allieya Salsabilla Bt Asrul]


Happy Birthday to you.. Happy Happy Birthday to you, Happy Birthday To You Allieya Salsabilla.... Heeeee *okey cepat tiup lilin* :D




Baby 1 month...

Welcome to the world sayangggg.. Nama diberi Nor Allieya Salsabilla, dilahirkan pada 9 Disember 2013 pada pukul tet.. tet.. Mummy lupeeee... Merupakan Cahaya mata kedua dari Kakak aku Nor Hanis Didiana Nasir dan Suami nya Asrul Ana... Kami semorang excitedsss menunggu kelahiran kamu sayang... Kamu merupakan anak saudara Mummy yang kedua dan merupakan cucu kedua untuk Big Boss Nasir & Big Madam Saniah... Kami teruja dengan kelahiran kamu.. Dikurnikan dengan wajah yang comel, muka bulat, mata bulat, berbulu mata lebat dan panjang, berkening lebat, and blaaa blaa blaa... 


Baby 3 months..

Kini kamu sudah berusia genap 1 tahun... I wish to you my little cute Princess to be a good girl, succesfull women one day, be an intelligent like Mummy.. Ahahaha okey ayat poyo sedikit, But I'm truly means it menjadi anak yg berjaya yang taat kepada kedua ibubapa, orang tua... Xmoa nakal2 macam Mummy and Mama.. Ehehehe mogo jadi lebih bulat and cute keyhh.. Semoga Allah merahmati hidup kamu si kecil yg cute.. Hehehe btw kamu comel sangat sayangggg !!!


Baby the lattest... Seee?? Bambam gilerr right?? Geram seyh....


Notes : Birthday present nanti Mummy balik Dungun Mummy bagi keyh. I have a suprise birthday present to you cutie princess. Muahxxxxxx :* Ghinduuuuuuuu baby bambam sangat2.. Nanti balik Mummyyy nak geget2 nak kenyet2 baby !! Ehehehehe :))







Heart Beat ❤️

I miss my family badly 😂😂 Sometimes I'm feel so strong but sometimes I'm feel so weak. 

I'm human just like uollss.. I'm not perfect as well... 

My family is my support and my backbone since when I'm still baby untill now.

 I ❤️ My family damn much !!! Nak balik rumahhh...

 Ghinduuuu home sweet homeee.. 

You see?? I'm looks like childish right?? Ahahahaaa yess datz me !! So what??

 Seriously I miss my Mama, My Daddy, My siblings and My niece..

Saya nampak macam kuat, nampak macam saya boleh lalui sorang2 tapi tengokkk laaaa saya selalu nak merengek....

 tapi saya still cube untuk berdiri dan melangkah tanpa bantuan orang lain. Insyaallah... 

DIA ade bersamaku 😊😊😊









#MornitezMySweetHeart#

#LoveYouTillDeath#








Walaweysssss (",)

It is quietly late night.. I'm still awake and mate still lagi cerah duk layan lagu Martin Garrix-Live at Ultra Music Festival, orang2 tertentu jee tahu lagu nihh... Hehehe aku sekarang kalau tension kaaa stress kaaa memang aku suke duk layannn laguuu macam nih. Tuhhh diaaa.. Ehehehe mesti rindu aku kan? Opss maksud aku rindu nak bace story aku about life aku.. Yaaa yaaa yaa aku tahuu.. Hehehe :)

When I sleep lately macam ni mesti Encik Abbi kite marah and bebel2 macam biase lah kat kite. Heee bebel sebab sayanggg hokaii. Well, dan aku macam biase lah degil bukan nak tidow awal2 dah moga sekarang ni waktu tidow aku dah terbalik. Siang aku tidow, malam aku berjaga. Phewwww semua gara2 banyak keje assignment, report, projek and so on nak kene submit on time. Jenis aku pulak dan bukan aku saje lah means average students kat sini suke buat keje last minutes. So datz why lah aku terpaksa berjaga. Then sampai laaaa ni dah jadi habit. But sometimes kalau dah ngantuk tu aku tidow je x kira masa siang malam pagi petang. Dan itu lah aku "Puteri kuat tidow"....

Almost 1 year and half aku begelar as a student bachelor of Facilities and Maintenance Engineering (FAME) besides I'm as a Fiance Encik Abbi Norizuan feeling so greatful. Ahahahaaa memang bukan mudah untuk menjadi seorang student Degree hoiiiii. Kepala hari2 duk kusut masai macam rambut gara2 kuat belajar. Sabjek plak makin hardcore baqqq anggg !! Phewwww sem ni meleleyhss air hidunggg air mata wa cakap kat lu gara2 sabjek Facilities Cad and Design. Perghhhhh hari2 gua nanges dalam lab bile lecturer bagi task. Siyesss waaa x tipuu... Perasaan nak terjun tangga bile balik kelas. Guaaa punye stress rase nak lompat nak terajangg orang. Nampak x aku sangat stress. Hermmm :(

Semoga aku tabah untuk lalui sem ni and sem seterus2 nye.. Woiii doakan lah untuk aku same semoga aku berjayaaaa taw !! Insyaallah... Aku dah xnak stress lagi. Makin nak final nihh macam biase lah sibuk pulak dengan Test berbagai Test. Rase nak hantuk kepala kat dinding sebab dalam sehari bukan 2 Test tapi 3 4 Test baqq anggg... Ngeeeeeee sadissssss weyhh.. Ahahaha x rase ke citer aku ni mengayat hati korang? Ahahahaha jangan lah sampai berkerut dahi duk bace story aku kali nih. Korang x tahu bertapa aku gigih pagi ni nak type pepanjang karangan ni semata2 kerana aku nak hilangkan stress aku taw.. Hihihihi so please smile untuk aku. Thankss :D

Counting the days, nak balik cuti sem nak balik nak hug Mama, hug Abah, nak hug kembar, nak hug baby, nak hug semoranggg. Pas tu xnak balik dah kat Unikl. Ngeriiiii... Ahahaha boleh ehh macam tu?? Kewajipan belajar wehh mane boleh aku tinggal macam tu.. Rilexx ahhhh, xlame dah nak habes belajar kannn kann kan... *wat sedap hati lah konon*

You see?? Study weeks pun belom lagi dah sibuk nak balik rumah. Homesick lah weiiii. Tolong lah faham.. Aku dah laaaa anak perempuan, lagi tinggal jauh2 dengan family. Aku dah cukup berdikari taw. Tuuu laaaa hang, sapa suruh duk belajaqq jauh2 sangat?? Jauh kaa? Dalam Malaysia je lagi punnn, bukan nye overseas lahh.. Dah, jangan nak manje sangat. Sepak bertalu2 nanyaaaa satgy !! Heheheeee :P




PotpetPotpet Sayssss : Pagi ni aku punye giler lain macam sikit.. Heeee feeling rinduuu semorangggg. Orang Dungun rinduu aku x? Lagi2?? Orang Malysia rindu aku x??? Puiiii kau bajet kau retissss hot stuff?? Hehehe Opssssss !!! Okey, Aku rindu semorang yang rindu aku. K bye :)










Saturday, 15 November 2014

Miracle Love

Ego, Marah, Menangis, Sakit Hati, Pendam, Senyum, Gembira, Ingatkan seorang, Benci, Diamkan Diri.....




SEMUA AKU DAH RASA




Meski hati terluka aku akan tetap tersenyum sebab aku tahu ALLAH sayangkan aku, sebab tu dia tak pernah berhenti untuk menguji aku :)





Notes : Allah tiupkan kekuatan melalui ujian ujian yang datang. Allah tangguhkan sesuatu untuk didik sabar. Allah ambil sesuatu untuk didik redha. Sampai masa, Allah akan beri sesuatu sebagai ganjaran. Saat itu, kamu akan begitu bersyukur dengan apa yang Allah atur ini... Tenanglah. Sungguh, Allah menyukai orang yang sentiasa SABAR :)

...............????

La Tahzan... Bersabarlah duhai hati ketika engkau di duga :)

Bisik pada hati, awak kuat sayang.... Awak kuat.. Insyaallah.. Minggu ni serabut dengan Assignment, Project, Test and so on. Sometimes feeling so stress. But aku kan student, memang bende ni semua aku kene harungi. Aku ada cita2, jadi aku sanggup harungi semua nya. Insyaallah, engkau ade bersama aku, dia sentiasa ada bersama umat dia tak kira senang mahupun susah... Hanya pada kau cinta abadi ku...

Insyaallah, yakin boleh... Just forget about all the things yang menyemak kepala otak aku buat seketika ni. Hujung bulan 12 ni aku dah nak final. Banyak lagi yang nak kene prepare untuk diri aku. sometimes I feel so tired, tired, and very very tired dengan semua manusia di sekeliling aku. Hermmmmmmm but no need to think all of them. Aku selfish? Yesssss, sebab aku dah penat.. Now aku nak selfish, aku nak fikir kerjaya aku je... Walaupun aku jatuh, aku bangkit, then aku hampir jatuh tapi aku still gagah bangun berdiri macam sekarang :))

Aku ni cengeng... yesssss, memang pun. Sikit2 aku nak nanges. Sebab aku rasa bila aku nanges aku rasa bende tu dapat release kan tension aku... Mama Abah kan jauh dari aku, aku kene lah berdikari. Aku dah besar, Aku dah 22 tahun kan............. Haaaaaaaa, nampak x aku makin membesar tapi umur aku je meningkat. Ketinggian aku still macam ni but aku bersyukur. Aku bersyukur dengan semua yg telah Tuhan limpahkan kepada aku....

Then kepada orang yang suke cakap bukan2 pasal aku, Go To Hell !! Kau x payah sibuk nak judge aku kalau hidup kau pun x sempurna wehh.Kau ingat kau malaikat kau x pernah buat dosa? Pleaseee larhhh. Ahhhh menyampah aku dengan spesis macam kau orang. Kau tahu x?? Terima kasih lah sebab suke ambik port pasal aku selalu yeee... But no need nak menyemak dalam hidup aku ! Erghhhh..... Serius menyampah dengan orang yg talam bermuka2.. Huuuu :D




Notes : Kita tak mampu buat semua orang suka kita dan kita jugak tidak mampu untuk puaskan hati semua orang. Baik macam mana pun kita tetap dikata jahat lagi dikata hidup ni bukan untuk puaskan semua kehendak. Datz Trueee !!!





Thursday, 6 November 2014

Hai kawan :)

Kawan sejati, sahabat sejati, rakan seperjuangan, kawan hidup mati. Kali ni entri terasa sayu dan sebak. Sayu Sebak kenape?? Sebab teringat zaman diploma yang penuh dengan semua kenangan manis dan kini semua kenangan tu sudah tidak bermakna untuk aku. Kenangan hanya tinggal sejarah hitam bagi aku... Ahahaha :D

"Dulu2 kita happy sama2 bila hang out and berovernite, kita gelak sama2 dalam karoke, kita gurau sama2 time mandi kat gambang, kita ke mana sama2 x kira jauh mahupun dekat, kita belajar sama2 x kira masa, kita bangun sahur sama2 walaupun aku paling susah nak bangun, kita menonton movie sama2 sampai lewat pagi, kita study sama2 sampai kita lintang pukang tidow lepas balik exam, kita buat ape sahaja memang sama2"

Bila teringat semua tu, cukup indah kenangan kita bersama.Pejam celik pejam celik dah 3 tahun kita bersama dan kita GRAD ON TIME bersama2. Lasttttttt kenangan time CONVOVATION kita. Tak sangka itu lah yg terakhir kita akan bersama. Dan selepas itu, semua dah buat hal masing2. Dengan kerjaya masing2.Yaaaaaaa, aku faham. Semua dah busy sebab ade yg sambung study, ade yg berkerja. Tak kisah lah korang duduk or tinggal di negara mana sekali pun but if kita selalu keep in touch Insyaallah persahabatan kita akan kekal selamanye...

Tapi paling sedih bila kawan yang sudah lupa kawan. Entahhhh, tak tahu lah ape pemikiran korang sampai dapat kawan baru terus hilang ingatan semua pasal kawan2 lama. Memang sikit tak terasa hati wehhhh bila dapat kawan kepala hotak yg jenis lupe kawan teros tuuu... Aku ucapkan tahniah sebab begitu mudah kau lupekan kawan yg pernah rapat dengan kau taw. Tapi aku x perlu nak bersedih di atas sikap kau yg sedemikian. AKu xde hak nak atur kau mahupun halang kau, Yaaaa, kau ade kehidupan kau sendiri. Tahniah kepada semua kawan2 aku yg sudah berjaya kini...

Bergembiralah bersama kawan baru mu itu, semoga mereka dapat menjadi kawan2 yang terbaik untuk kau taw ! Kita berkawan sampai disini sahajaaaa. Ramai kawan2 yg kata "Tak sangka kau berperangai sedemikian. Terima Kasih daripada kami semua kepada kamu".....

Aku akui aku memang ramai kawan, dan kalau ikotkan hati aku... Takat kau orang tuu apadahal laaa sangat... Aku memang x kisah sangat pasal kau nak kawan aku ke tak... Nampak tak macam aku ni sombong?? Yesssss, kalau lah aku macam ni... Tapi Alhamdulillah, tuhan masih lagi jauhkan aku dengan sifat "riak, angkuh, sombong, berlagak, takbur and so on".... Aku bukan jenis yg macam tu.. Yelah, mungkin aku x setaraf dengan korang.. Ahahahahaha, ayat boleh pegi jahanam keyh...

Takpe lah kawan, aku akan remove semua tentang kita dulu2 yeeee... Aku akan pastikan semua kenangan kita yg dulu2 clean and clear. Aku pun nak anggap kau orang x pernah wujud dalam hidup aku. Yaaaa, ayat aku memang kejam walaupun dalam hati ni berat nak buat macam tu. Tapi, I'm strong enough person. I know what I do... Kau paksa aku buat macam tu, dan aku akan memaksa diri aku... Heeeeee I removed you and you from my life. Thank you :)

To all my dear old friends yg still ingat aku, Aku appreciate giler taw. And Alhamdulllah sampai ari ni kite still keep in touch.. Semoga persahabatan kita kekal till jannah. Lepas ni sape nak suruh aku removed dye dari hidup aku mohon whassap private kat aku taw. Tak pun sesape buat perangai aku terajang jeeee korang dari group x payah sibuk2 nak leftkan diri kau.. Muahahahahaaa :D







**Woiiiii !!! Kau apehal nak terasaaaa?? Tersentap keeee woii?? Blahhh jelah dari hidup aku. Pleaseeee larhh stay away. Dan aku dah x kenal korang. Korang macam2 aku BLOCK je korang ehhh... Faham?? TQ much. BYE!!! :))





All of me ♥

Assalamualaikum dan Selamat Malam followers... Dah habis solat, Alhamdulillah tetibe rase nak update entri. Lagi pun dah lame Cik Owner x upedateeee story mory kan. Rinduuuuu lettewwwww... Yaaa yaaaaa Cik Owner pun rinduuu nak berblogging yg sebenar benar nyee tawwww !!!

Jangan tanya kenape Cik Owner lame x mengupdateee story. Pasai nye Cik Owner busy melampu for this semester. Alahaiiii baru terasa yang sem ni agak berkelam kabut bagai dengan subjek yg bertaff2 lagi berhardcore naik fenin sudeyyyy tapi wat lexxx wat peace jaaa. Kah kah kah Cik Owner kan memang stylo ginih tapi dari luaran jelaaa, Padahal dalaman berkecamuk tak taw nak explain laguuu mana. Ngeeee :D

You know what, sometimes aku ni lupe yang aku ni dah berEngaged. Hihihihi tu laaaaa ingat aku ni sedang berkapel2 lagi. Heyyyy come on laaaaa !! Sedar x sedar jeeee aku dah pun menjadi tunang Encik Erfan Iskandar a.k.a E-one selama 4 bulan 23 hari. Yelah kotttt, ahahahaha buat2 tepat. Kene confident. hehehee btw it is True ! Tengokkk sini kaki laaaa, semua date2 penting boleh ingat hokaiii... (sometimes je hilang ingatan)

Tadi tengah duk belek2 dalam hard disk, terbelek pulak pic mase tunang. Wahhh, hati bebunga2 lah sekejapppp bile flashback balik semua pic2 kan. Gituwwwwwww, baru ingat yang aku ni dah betunang. Ini lawakkk... kah kah lucuuuuu tengok semua pic kite lorh Encik Erfan. Tersenyum sorang2 pulak aku depan lappy (cover2 sikit lah takut roomate kite nampak yang dalam hati kite ada taman bertemakan frozen) kui kui... Alah macam x biase pulak. Kau senyum sorang2 depan phone x pe plakkk ehhh?? 

Long time no see you Mr.Zauj... Orang kate bila makin lame x jumpe makin rindu. Betuiii ehh?? Gilaaaaa kau x rindu?? Orang gilerrr je xde perasaan rindu... Ahahaha but RINDU tu biase lahhh. Bro.... lu tengok guaaaa, gua x goyang kan bila gua rinduuu luuu ! Luuu jeee duk merengek2 kat guaaa.Apahal?? Ahahahaha statement ni macam terbalik ke apeeee.. Lalalalala....






NOTES : AKU RINDU KAU LAH ABBI (!)






Friday, 5 September 2014

Welcome September ♥

Assalamualaikum September. New months. Hye September, be a nice day for me, my loving family, my sweet fiance and also my dear friends...


Kini aku dah sem3, Alhmdulillah register dengan lancar dan jaye nye di UNIKL MITEC, Pasir Gudang. Hehehe feeling so blessed can met all my dear friends. Actually, rinduuu semorang giler2 taw.. Hikss hokssss :P

Sem ni aku still dapat hostel dan aku dapat bilik in front at level 2 yg bernombor "247". Aku beroomate dengan 4 orang lagi macam sem2 lepas jugak cume roomate aku dah bertukar. But still ade yg kekal jadi roomate aku iaitu Nusya. And paling best roomate baru aku iaitu Nadia. Heee Nadia ni sebenarnye bekas student Dip kat KPTM KUANTAN dulu2 same macam aku. Hahaha pulak dulu2 aku 1 kelas dan 1 kos sama dia. Bersyukur sangat. Seorang lagi roomate aku tu, budak Logistic aku x kenal mana. Tapi jenis aku x kisah, semua kepala aku boleh follow. Insyaallah :)

Aku kat sini rasa bahagia jeeee, semua sabjek sem ni okey aku boleh follow up lagi.. Hee dan hopefully everything is going smoothly laaaa. Cewaaahhhh gituwww. Kalo boleh nak cepat2 habis study dan keje. Dan dan dan akhirnye kahwin. Ehhh?? Gataii beteiiii yekk... Hahaha just jokingg...

Encik Hubby pulak, always support aku. He loves me truly heart. Betuii kaa ayat omputih aku tu? X ke berteraburrr ayat omputih? hahaha malaih nak bergoogle translate bagai sebenarnye... Hantam sajalahh noaaa.. Aku pun sayangggg Encik Hubby manyak2 laaaa. Hahaha aku ni memang banyak songeyyy tapi naseb larh Encik Hubby layan jaaa karenah aku nihh. Kah kah kah kuat merengekk :D


Notes ---> Kali ni malaih nak upload pic sebab aku memang malas. hahaha plus plus sekarang aku sangat mengantuk. Salam aku dari Unikl Mitec kepada semua, Salam Perantauan dan Salam Kerinduan melampau lampau kepada family tersayang di Dungun dan x lupe juga kepada Encik Hubby yang berada di Kluang tuuuu, I ♥ uollsssss....











Falling in love.. Love... Love.. Love you.. Heee ♥ ♥ ♥






Saturday, 19 July 2014

Suprise dari Abi ^_~

Abi cakap Abi nak jumpe aku lagi, so dapatlah aku beriftar dengan dye lagi. Tapi kali ni pelik sikit sebab nye Abi cakap Abi nak beriftar just dengan aku dan dia sahaja at lluar. Aku pun ON jelahh kannn. Hehehehe J

Pulak tu time discuss dengan aku dia kate nak makan kat tempat2 yang romantik. Okey, Abi memang buang tebiat kali nih. Penat aku berpikir kat mane lah kedai makan romantik yang ade kat dungun ni. Naik fenin aku dibuatnye. Aku try lah bertanyakan Big Madam about romantic places tu then Big Madam suggest kan kat aku at "JuliaRasaThai". Aku dah usya awai2 dengan Big Madam and bagi aku tempat tu memang romantik jugak laa dengan suasana nye yg suram2 gituhh. Abi mesti suke.

Abi sampai pagi Jumaat dalam pukul 4,5 pagi macam tu la. Aku dengan mata separuh tertutup nye pegi ambik Abi at Bus Stop. Heee after bersahur same2, aku dan Abi solat berjemaah for subuh. How sweet both uf us right? Heheheee Abi cakap Abi nak sangat jadi imam aku, dan dia memang dah imamkan aku pun. Abi said again "Dia nak jadi imam aku buat selame2 nye". Heee terharu nyee... Insyaallah Abi, semoga tuhan mendengar segala nya. Aaminnn :)


Berselpie bersama Abi duluuu :))





Mr Eonez Elyne a.k.a Abi yang romantikkk... Ngeeeee :D



I'm Mrs Elyne Eonez.. x nampak ke muke aku tengah bahagia? kih kih



Petang tu Aku n Abi booking at "JuliaRasaThai"... Tiba mase berbuka sesame. Heeee aku rase janggal pulak dengan situasi time tu. Tapi aku cube buat cool. Hahahaha aku n Abi makan dan makan dan makan.. Memang bestt makanan kat situ, x salah laa kalau aku choose kedai kau yeee... Suasana suram, tiada kedengaran ape pun. Dah siap makan semua tetibe Abi cakap "cube pejam mata". Aku dengan slumber jawab "haaa?? Nak buat ape pulak??" Abi cakap "pejam jelah mate, sampai Abi suruh bukak mata keyh". Aku pun follow jelah Si Abi tu..

Dalam hati aku,"Kenape dengan Si Abi ni? Kenape pelik sngt? Abi okey ke? Dia nak buat ape suruh aku pejam2 mate bagai.. Haishhh x pernah2 macam ni pun"... Mase aku pejam mata, Abi tarik tangan aku pas tu dia sarungkan cincin kat aku. Aku excitedsss sngt, aku teros buka mata then tengok... Wowww, cincin... Nice ring.. Aku time tu perasaan macam tak de perasaan. 1 hal lagi aku dah malu sebab kat situ ramai orang. Huwaaaa, Abi buat kejutannnn... Sedih plus happy aku malam tu tawww ! Tq Abi sebab Abi buat aku happy sangat...



Abi sarungkan cincin untuk aku. Romantikkk nyee Abi time nieee :D






Sepanjang malam tu Abi buat aku senyum jeeeeeee.... Bile balik at umah, Aku dan Abi solat berjemaah lagi untuk Maghrib...

Then malam tuuu kami hang out, kami luangkan mase bersama, kami lepak2, kami jalan2... Kami lepak ramai2 bersama Abg An, Kak Sha, Iqa, Ary dan Chah.. Sampai pukul 2 kami lepakss. Heee seronokk sangat :D




Gelagat kami :*




Wishing from Abi ---> "Abi rinduuuuuu kat Cik Tunang. Semoga hubungan kite berkekaln till jannah... Muahxxxxxx... dan Abi x sabar nak tunggu kawen... :)"


Notes : Thanksssss Abi.. Aamminnn hopefully we still stay till jannah.. Heee insyaallah Abi, kalau ade jodoh pasti kite akan kawen. Bagi syg habis belajar sikit je lagi. Abi tunggu syg keyh. Love you much Abiiii :*





♥ Abi



Sunday, 29 June 2014

1st Time Beriftar bersama Abi :)

Happy fasting to all muslims J

Abi excitedsss for 1st time berpuasa dengan aku. Al maklum lah baru jadi tunangan orang ni. So lain lah sikit nye kan. Hehehe Abi dari Langkawi sanggup datang ke rumah aku. Paling teruja puase yg pertama dapat berpuasa dengan Abi. Glad sangat. Heee Tq Abi :) 

Abi bawak ole2 dari Langkawi. Macam biase lah, coklat Sweet Kisses, Daim. Heee macam tahu je aku memang suke coklat2 nih. And the special ole2 dari Abi.... 

Taraaaaa............... Cumilssss kan tempat letak botol air aku nih..



Abi macam tahu2 je aku ni suke minum air masak. Perkara paling wajib bile naik kereta mesti aku bawak botol air or aku beli air mineral sebab memang aku jenis yg suke minum air masak. Sebab Big Madam selalu pesan kat aku, minum air masak bagus untuk kesihatan. 

Abi juga tahu warne favourite aku kaler biru. Maka dengan itu, bekas botol air aku pun Abi bagi kaler biru... hehehe Aku nih memang jenis giler2 kepada kaler biru. Kalau uolls nak tahu aku punye barang kebanyakan nye semua kaler biru.Lappy, cooler, mouse, mouse pad, hanger, dustbin, pensel tekan,cadar, and blaaa blaaa blaaa, semuanye tu kaler biru tawww.. So far, Encik Abi pun suke kaler biru. Heee ade chemistry di situ :D

Hari pertama puasa Big Madam masak nasi minyak.. Beriftar juga bersama Big Madam, Miss Iqa, Adib. Big Boss and Abg Sulong still at offshore.. Then malam tu Abi balik ke Kluang naik bas. Aku dan Miss Iqa hantar Abi at Terminal. Giler seyhhh bas pukul 12.30 a.m.. Dah memang itu lah satu2 nye bas yg ade ke Kluang. 

Tapi ape yg sweet + kelakar adalah 3 kali salah bas dan aku 3 kali juga bersalam berpeluk cium bagai. kah kah :D Tapi itu lah kesweetan nye di dalam tersalah bas. Nasib lerr x ramai orang. Malu jugak dibuatnye haaaa :D

Sedih bila Abi pergi tinggalkan aku. Bukan tinggalkan aku betol2, tapi Abi nak balik kluang je. Hehehehe next time jumpe Abi lagi.



Notes : Terima Kasih Abi kerana menghabiskan masa, tenaga & duit untuk berjumpa aku. Heeeee datz why I love you Abi Norizuan ;)

*Masuk entri kedua seriously pinggang aku sakit. Back pain again :(



Saturday, 14 June 2014

Terciptanya Dia untuk Aku

14.06.14  Alhamdulillah, berjalan dengan lancar majlis yang dinanti2 kan oleh kami(Mr. Norizuan Zainal & Mrs.Nor Amaliena Syamimie Bt Mohamed Nasir) dan juga semua family…

Kali ni majlis aku xde lah besar sangat just VVIP je aku jemput pun. Hihihi, actually just family aku & family Encik Abi je. Heeee syukur Alhamdulillah, seriously majlis kami meriah sangat. A big thanks to Mama & Abah coz support 100% untuk majlis aku. Love them damn much !!

Sorry to all my dear friends yang mane aku tak berkesempatan untuk jemput tu yeeee, bukan xnak ngajak tapi aku kekelamkabutan sampai lupe nak jemput kengkawan. Jangan touching naaaaa… heeeee :) 


Half of my Pic Engangement Day...




 Assalamualaikum, Now Im officially taken by Encik Abi Norizuan Bin Zainal a.k.a Mrs Ewan. Look at both of my finger. Heee I got two rings.Tq Abi sayang J



Tema hantaran Pihak Perempuan : Pink, Blue Turqoise, White/ Cream



Tema hantaran Pihak Lelaki : White, Blue




Tema untuk baju family Pihak Perempuan : Kelabu Purple




Tema untuk baju family Pihak Lelaki : Colourful (rambang saja)



And you know what?? Aku rase nak gelak2 jeee kat Abi sebab nye time tibanye Abi at umah, aku sempat intai dia dari dalam bilik, and aku nampak Abi ternyata memang cuak plus nervous sngt. Kah kah dan aku sempat antar text kat Abi "Kenape x lipat lengan baju tu? Sila lipat sikit lengan baju awak tu ye" Heeee, aku syak Abi telampau nervous sampai lupe nak lipat lengan baju kemeja. 

After that, majlis semua berjalan lancar. Happy tengok orang ramai berpusu2 datang ke majlis aku. Aku sebok berselfie, berposing sini sana kat atas pelamin tu haaa. Aku memang jenis slumber habis time majlis tu.. Lantakk lah, memang majlis aku. Suke ati aku. Ade aku kesah?? Hehehe :D

Encik Abi jugak yg tersimpul2 malu.Ye dak Abi?? Persoalan nye, aku yg di sarung cincin atau Abi?? Yang kecut perut Si Abi jugakk. hahaha sangat kelakar lah.. Okey maybe dah di transfer kat Abi kot.. Mungkin lah..






This is My Abi... Abi jelas kenampakan cover macho ye Abi? Hehehe sakai nye kami posing ehh? Biase lah, retisssss kan. Haaaa jelezzzz?? Silakannnn :)



 Tak lupe juga kepada kawan yang dekat mahupun yg dtg dari jauh semata2 nak tengok aku betunang. I'm very appreciate both of u guys :)


 Bersama Anas & Azfar (Kawan dari KPTM) Ini lah dikatakan sahabat. TQ guys !!



Then (Mira) Mak cik ni sorang memang kawan aku dari sekolah untill now. Dia lah satu kepala giler2 dgn aku. Tq babe. Aku tunggu giliran kau pulak ye :)




I'm hope hubungan Aku dan Abi diberkati oleh Nya dan dipanjangkan jodoh sampai akhir hayat aku...



NOtes : Inilah entri paling panjang yg terpaksa aku bersengkang mata.Kini kaki aku kejang, tangan aku krem... Hahaha btw Ia sangatlah berharga bagi aku. Dia lah anugerah yg tak ternilai untuk aku. Terima Kasih Ya Allah....





Saturday, 10 May 2014

Part Of Life ♥

Salam Love to uollsssss... Heee today is Sabtu Day, Public Day & Happy Day...

Sebenarnye entri kali ni saje je gedik nak throwback Cik Owner dengan Encik Zauj... Mesti ramai x kenal lagi dengan Encik Zauj nih.. But now he is my part of life 


Throwback the last 2 weeks, Pergi shopping barang2 hantaran at JPO. Seriously muke dia like innoncent je kan?? Haha bila dengan Encik Zauj memang aku x boleh nak marah sebab dia selalu buat aku senyum. Dan dia bukan lah seorang yang baran. Salah 1 sebab kenape aku suke dengan Encik Zauj ni adalah dengan sikap dia seorang yang sangat penyabar dengan sikap aku yang entah pape.. hehehe :)

Walaupun umur dia berbeza dengan aku just 2 years, actually dia dah nampak matang. But sometimes he looks like a childish too. Biase lah, orang lelaki memang lambat matang ehh?? Hahaha tapi bagi aku dia ni matang laaaaa jugak. Ingat lagi for 1st time aku jumpe dia adalah di Terminal Kuantan. Mase tu aku nak balik ke Dungun dan dia nak balik ke Terengganu. Tetibe aku rase macam ade sorang mamat ni macam duk tersenyum2 kat aku. Then, dalam hati aku "Apehal dengan mamat ni, senyum2. Kenal aku ke ape??" dan aku pun ape lagi. Just respond back.

Dan terbit lah dari situ pengenalan kami.... Hahaha bile flashback rase macam lucu. Actually it happened 3 years ago. Tu lah, bab patah berkata "Kalau dah jodoh, tak kan kemane". Hehe okey aku setuju dengan statement tu !! Agreed 101% :)
 


Throwback lagi. Yang ni pic setelah siap shopping. Penat seyhh then sempat berselpie. Kalau ikot aku, memang wajib selpie lah yekk.. heee, Niii maiii nak tanyaa ni.. Muke kami sama ka??? Hahaha bukan ape, ramai betul duk habaqqq muka kami ni sama la ape lah. Tapi bile aku tengok, tang mana sama pun aku pun tak taw lah... Dan Mak cik2 aku pun semua cakap muke kami sama. Haihhhh, betul ke eikk orang tua2 cakap kalau muke sama ni ade jodoh??? Betui kaa?? Kalau betul ke, tak betul ke.... Aku tetap berharap jodoh aku dan dia panjang dan kekal selama2 nye. Aamiinnn...



P/S : Encik Norizuan Bin Zainal Let's by gone be by gone...and now  I know u counting the days. Okey nampak sangat awak excitedsss kan?? Hahahaha saya sayang awak Encik Zauj. Tq to be My future Zauj. And now You is my part of life and Insyaallah forever ♥ ♥ 






Alhamdulillah ^_~

 ♥ ♥   Assalamualaikum  LOVE    ♥ 


Melihat gelagat manusia zaman sekarang makin hari makin pelik.. Dan akuuu suke tengok bermacam gelagat itu.. Hehehee aku rase nak gelak, rase lucu pun ade. Entah, kadang2 aku ni lebih suke memerhati. Pas tu mula lah aku sibuk nak buat penilaian kan. Hahaha manusia ni memang x lari dari buat dosa kering jeee.. Haha aku lah tu. Ape nak jadi lah dengan kau ni kan?? Errrrrrrrr =,="

For 1stly laaa..... Alhamdulillah, Aku ni rase bahagia di samping family tercinta, di samping orang kesayangan (Encik Zauj), di samping kawan2 yang penyayang dan suke care aku (roomate) (Encik Fy) and bla bla blaaaa. Haha okey yang ni dah macam aku nak buat ucapan. Fine !! Cukup lah setakat dengan semua yang ade tu dah pun buat aku bahagia. Tapi macam mane plak dengan orang yg tidak diundang?? Erghhh....

Entri ni sebenarnye bukan untuk ditujukan kepada sesape pun, tapi nak mencelah sikit lah kan. To orang yang tak diundang, aku kan bukan lah benci kan kau pun tapi setelah ape yang kau dah buat dengan hidup aku, aku mohon kau blah dari hidup aku sebab aku dah tak nak ade kene mengena dengan kau lagi. Entahhh, mungkin hati aku yang sakit dulu tak boleh nak terima kau sebagaii kawan ke ape ke aku pun x sure. But kau tak perlu risau sebab nye aku dah pun maafkan kau. Lagi pun sape lah aku untuk menghukum kau. Sedangkan tuhan boleh ampunkan umat2 nye.. ni apetah lagi manusia sesame manusia. Aku berharap kau selalu berbahagia di luar sana ye. Just please bagi aku bahagia dengan orang kesayangan aku sekarang.

Panjang pulak ucpan aku kat kau ehhh... Niat nye xnak semakkan ucapan untuk kau tapi tak pelah untuk terakhir. Aku tak perlu ucapan ape2 dari kau pun btw Thankssss dengan segala ucapan kau tu. Terima kasih buat hidup aku macam tu. But aku bahagia sebab kau dah blah dari hidup aku. Dan sekarang tak payah kau nak stalker hidup aku lagi. Dah cukup pedih pun kau buat aku macam tu, lagi kau nak ape lagi sibukkan dengan hal kehidupan aku. Aku dah remove semua tentang kau dalam hidup aku untuk pengetahuan kau. Aku bukan macam ex2 GF kau yang masih duk tergilakan kau. Kau salah ! Arghhhhh otak aku berkecamuk duk buat essay kat kau. hahaha dengan penuh sukacita aku tak nak tengok kau buat ucapan untuk aku or tanye pape lagi kat aku. Sekian :)




P/s : Sekali aku SAYANG, Aku memang SAYANG. TAPI sekali aku dah BENCI, BENCI selama2 nye... Itulah aku. Aku tak boleh lari dari perasaan tu. KENYATAAN tentang diri aku. Take a note to everybody. Just ALLAH can pay all what he had done. What goes around is comes around so behave :)) Adios Amigos :D








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...