❤️ Aku Mengenali Mu ❤️

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, 17 December 2016

❤️ Solemnization Ewan & Elin ❤️



 ❤️ Husband Wifey  ❤️
17-12-2016/ Saturday/ 11.00am


Assalamualaikum, Alhamdulillah everything is going very well & smooth on that day. The great ever moment on 17th December 2016. I'm officially married and be a wife to Mohd Norizuan Bin Zainal at 11am  ❤️ ❤️ ❤️

The situation when Husband lafaz nikah for the 1st time ayat dia panjang, sedangkan di Terengganu untuk jawab lafaz nikah nye sangat simple and pendek jeeee... Even akad nikah nye terpaksa dilakukan 2 kali sebab nye lain yg dihafal lain yg kene baca mase tu kan. Terpinga2 laaa tuan punye badan yang nak lafaz "Aku terima nikahnya, dengan Mas Kahwin tersebut itu"... and Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah sah lah aku menjadi isteri kepada husband ku Mohd Norizuan.

On that day, My Sis Hanis & My Bro in law Efandy also akad nikah after me & husband done. So far, majlis berjalan dengan lancar dan sempurna. Tak sangkaa ramai jugak yg datang even just majlis akad nikah. Hihi TQ TQ & TQ to all yg sudi datang untuk memeriahkan majlis akad nikah kami. And kepada yang xdijemput, kami akan jemput untuk majlis reception on March 2017, Insyaallah.. I will invite all yaaaa...

Just wanna share feelings on that day, oh My God !! Unbelievable yg aku isteri Mohd Norizuan. Seriously, memang tak terungkap and can't say how my feelinggg. Happy yg amat2, syukurrrr sebab nyeee our dream tercapai untuk menjadi suami isteri yang sah. And we know that, yanggg banyak halangan, dugaan, ujian & so on yang kami kene lalui untuk sampai ke tahap ni. And just one superb feeling Alhamdulillah, Syukur yamg amat. Thanks GOD..

A reaaly2 big thanks to My parents Encik Nasir & Puan Saniah yg banyak support kami till we engaged and sampai kami Married banyak beri sokongan moral and banyak nasihat positve. And also to siblingss, Family mertuaa semuaa, kengkawannn...Gaisssss, I love u so muchh!!! Hehehe

So I nakkk Belanjaa pic akad nikah sikittt laaa kat bawahh ni taww ❤️  ❤️  ❤️




 ❤️ With My Parents. Love you so much !!! ❤️





 ❤️ With my parents & parents mertua ❤️





 ❤️ Pengantin meletop kebabommmm ❤️
Ewan ❤️ Elin & Efandy ❤️ Hanis





 ❤️ Mak Su's Family, Thanks sponsoring superb delicious cake ❤️





 ❤️ Cake for Akad Nikah by Mak Su ❤️



 ❤️ Close up view of cake ❤️





 ❤️ Thankss gaisss for coming, Kengkawan from Aizek ❤️





 ❤️ My BFF Mira, Candict pic Love it ❤️



Actually banyak lagi pic2 nye tapi yg ni dulu yg mampu updatee naa.. Hihihi so stay tuned yaa for Wedding Ceremony on March 2017 !!! Doakan yg terbaikkk untuk kami yeee, Insyaallah... Kita hanya merancang yang menentukan segala2 nya adalah yg maha pencipta. Alhamdulillah, Syukur Selalu....  ❤️  ❤️  ❤️






#EWANELIN #HUSBANDWIFEY #KAMIDAHHALAL #171216 #ALHAMDULILLAH #SYUKURSELALU







Friday, 16 December 2016

Henna Night by Iqa ❤️


Henna Night nih actually takde tema pun and xde dalam perancangan pun tapi x taw laa cemanee boleh ade malam berinai pulak. Okey laaa aku temakan jugak pakai tema Gothic ! Ahaha rare gituuww. Kau ado? Nan hadoo kann... Heee And feeling blessed sbb nye Iqa mmg ambik job untuk buat henna art org kawen. So malam duk berinai tu takde rasa ape pun. Orang duk tanya nervous ke x? Takut ke x? Esok pagi nak akad nikah kan. Hahaha yg lawak nye jenis aku niii on that situation tu baru aku datang nervous. Cuma yg kelam kabut sikit nye persiapan laaa kan. Alhamdulillah untuk persiapan akad nikah ni xde kalut sangat. Semua banyak membantu. Cuma penat sikit laaa sbb nye sebelum majlis banyak kene runner sana sini kan. Biase laa tu.Rehat pun xcukup. Takpe yg penting semua nye berjalan dengan lancar dan sempurna je...

So Malam berinai tu xde merewang2 laa kan sebab nye untuk majlis akad nikah just pakai catering sonang, rumah pun x bersepah kan. Heeee yang ade nye family aku & photographer jek. Yang meriah nye sbb family aku ramai. Tu yg best nyee bile siblingss uolls ramai taw.. Oke taknak citer panjang2, biar gambar berbicara... Heheee ❤️ ❤️ ❤️




❤️ Masa pembikinan henna art di tangan me ❤️





 ❤️ Masa ni muka diknon kan kembangg setaman, entah laa tudung x menjadi ke cemanee x pasti pulakk nyee, aku senyum kambing jelaa. Mata pengantin eyebag berkilo2 nohh  ❤️




video

❤️ Layankan jela masa ni tengah Live kat FB so kat sini x full sngt, so kalau nak tonton full just click this link 👇


Lama jugak lahai nak siap duk buat henna art tu kan, sampai nak patah pinggang ni diknonnn oiii. Lepaihh tuu penat tangan semuaa. Hahahaaa ingat beronok2 aku duk tahan pinggang aku yg sakit ni berejam2 lepas ukir art kenaa pulakk celup jari duk bagi pakai inai biarr merohh. Nak cantek kan kenaa laa berkorban pinggang yg sakit ni haa.. rilex2 luuuu, duk live kat FB. Hik3 tung tang tung tanggg siapppp laaaaa sesi berhinai nyeee... 😙


Then da settle semuaaa, sesi photography pulak nyee. Haaa bila takde photographer elok2 pandai kemain jeea aku posinggg bagai nak rak tapi bila ada photographer aku nih kaku macam patung pulak berposing. Aduhaiii rosak pic diknon ni tawww.. Hehee 😂



 ❤️ Pic yg paling fav hakk nii laa satu2 nye, yg lain hancuss nok!! ❤️





 ❤️ Huiiii Diknon cubeee posingg macam rertisss ni taww ❤️





 ❤️ Di sebalik tabir laa ni kengkonon, Retisss kan lahaii ❤️







 ❤️ Haaa sudah2, dah lewat malam bagi Pengantin sleeping beauty pulak, sambung esok posingg pulakk laaa ❤️





video

 ❤️ Nyempatt Live di FB lagi, ishhh bebudakk nii. Pengantinn layankann jee. Untuk full video live just click here 👇 
https://www.facebook.com/amaliena.syamimie/videos/vb.100000938343631/1320930254614907/?type=3&theater ❤️






❤️ And for the last last pic with Iqa yg buat henna art meletopp kebabommmm gittuwwww. So gaisss, sesape nak bookingg boleh usha2 kat FB Iqa at this link 👇
https://www.facebook.com/cynta.ieqa?fref=ts ❤️




P/S: Semogaaa segala urusan dipermudahkan dan berjalan dengan lancarnye. Aamiinn... Oiiii Cik Abgg Mohd Norizuann, tengah nervouss duk hafal lafaz terima nikah kee. Hahahaha chillexx laaa. See you bakal pengantin & bakal zauj 😜😜😜







❤️ ❤️ ❤️ Sekian sahajaa update untuk malam berinai kebabommmm... See yaaa ! ❤️ ❤️ ❤️










Wednesday, 7 December 2016

When your partner was Kaki Travel


Hello! Hello! I’m back gaissssss….. Topic for today is about Kaki Travel… Yayayayaa When you got someone who is interesting to travel and at the same time you have the same hobbies like him, your world be like: D worthless… Hahaha serious talk, actually aku ni kaki travel tapi aku xdapat pun geng yg sama spesis dengan aku yg suke travel sana sini. Tu pun as long as aku jadi student, xde kot aku travel kemane2 dengan kawan2, just takat pegi jalan2 pusing JB, food hunter, lepakingg tu normal activity laa yg aku biase buat dengan kengkawan.

Since I got Fiance yg kaki travel ni, x silap aku dah banyak kali jugak laa aku terjebak and join sama dengan travel dia. Tu pun terbatas sikit laa nak pegi travel memane because of  WE “belom halal” and we need to care laaa batas2 dalam tempoh bertunang kan, orang2 tua cakap x manis di pandang orang when kau takde ikatan yang sah then kau pegi sana sini macm kau dah halal je. Hihihii sebab tu laa aku said kat Fiance hold dulu beberape plan untuk travel ke sana sini sebab nye pasal demikian lah. Well, dia boleh accept and bertabah sampai laa kami betul2 dah jadi pasangan halal and kau boleh pusing 1 world bersama2 without people surrounding nak bising2 cakap belakang and so on. Yelaa u know that, lumrah hidup laa kalau orang suke mengata mengumpat tu kan. Hehehehe
J

Bende lain kau tak sama pendapat takpeee, tapi bab jalan sana sini confirm kau satu kepalaa yg niii baru syiokkk. Hihihi and baru aku tahu peraturan and perancangan tuhan tu memang dah tersusun cantik. Masyaallah. I’m seriously blessed sngt dengan segala ape yg diatur oleh Nya. Thanks god bring him to me. And aku akan menjaga ikatan ini sebaik mungkin. Insyaallah J

Makin lama aku mengenali kau makin banyak bende yg aku interesting kat kau. Hihihi tu laaa dulu jual mahal, xnak dengar cakap Big Madam. And now, u see sendiri kan? Hihihi I can accept you and I learned how to be better than before. Aku belajar untuk repair diri aku untuk menjadi lebih baik dari sebelum ni yaaa we are not perfect human but when u meet someone ia akan melengkapkan yg mane kurang dan terlebih itu. Manisnye sebuah perhubungan itu bila kau ikhlas untuk menerima baik buruk nya J




Notes: Moral of this entry is u need to move on and try to accept the other people untuk mencari kebahagiaan. At least you try to find the other one and jangan pernah kembali kepada masa silam even masa silam kau terlampau bahagia or terlampau sakit & pahit untuk kau telan, one thing is never give up in our live. Remember that God is the best planner for us. Trust me. Orang cakap even hidup kite dengan org pertama gagal, insyaallah when you got the next persom in your life, your life will be more better than before and kau pun akan dapat person yg lebih bagus jauh dari yg sebelum ni. Insyaallah. All is what I said is based on my experience life. Pengalaman mengajar kite erti sesebuah kehidupan. So berpijak lah pada bumi yang nyata. Buka hati untuk menerima sesorang yang lebih sayang kepada kita and lebih mengahargai kita. Semoga berkekalan hendaknye. Hihihi We Wish it together J










Our Dream Come True !


In our life no one who’s doesn’t have a better life right?? We always want the best for our life. So as a human we always try to do something that can be better than before, we tried many ways until we achieved something target. I just want to have the better life. So I hope when I’m married I want to be the best for him, I want to be a wife “solehah”, I want to be a wife who is always care at my husband, always faith and listen what he ask and always want to love him until death. You know what, I’m too stubborn till I’m children and now I’m teenager. I’m afraid if I can’t be a good wife to him. But I’m always pray and doa tawakal to ask god please soften my heart for being obedient when I’m be a wife for my husband. I’m very hope that my husband can teach me slowly and guide me towards Jannah together. After that, we have a one happy family. Masyaallah, i do know how amazing feeling at that time. It is one of my dreams when I have my own family. Actually it is just not my only dreaming but all the people want this dreaming and achieved it successfully.





Dear Mohd Norizuan Zainal, my future husband… Please stay with me till we go towards Jannah together yaaa… Hope we can be the best husband and wife. Insyaallah J J J







Hey ! Bujang Girl was here


Assalamualaikum diarihatikuhatimu. Sudah lame kan aku tidak bersua muka dengan blog tercinta aku ni. Mesti semua rinduuu and tertunggu2 entry aku. Hahaha yaa yaaa I know laaa… Actually I’m busy dengan urusan dunia yang tak pernah settle. Since you settle one matter then next the other matter is coming.. It is just like life cycle in our life. So we need to face it right? Hehehe and I’m still blessed dengan ape yg ditetapkan oleh Allah S.W.T. And don’t forget to say Alhamdulillah J

Well, pejam celik pejam celikkkkkk sedar tak sedar masa bujang aku dah terhad sngt. Aku sampai boleh terlupaa yg tak lame lagi aku akan ending hidup bujang aku nihh *tampar2 lembut pipi ku* Hahaha bangun lah dari tidur, bukak mata and counting, yeayhsss just 10 days to go princess!!! Tak lama sangat dah Princess akan bertemu dengan Prince dan akan memulakan kehidupan bersama2 dengan gelaran suami isteri. How I can imagine on My Big Day. Tak nak imagine dah because I just wanna a real situation. Insyaallah pray for #EonElynEndlessLoveStory# Save the date below ya ! J



Based on our planning, Ni tarikh2 keramat untuk Prince & Princess J
  • Majlis Akad Nikah : 17 December 2016
  • Majlis Bersanding : 25 Mac 2017
  • Majlis Bertandang : 08 April 2017
  • Majlis Reception at Kluang : dalam perancangan



Actually how much aku punye receptionesses please jangan pertikaikan. Semua tu diluar jangkaan kami. But I just wanna a simple and just nice ceremony untuk kami berdua. Tapi Alhamdulillah diberi rezeki yang lebih. We just planned but Tuhan  menentukannya segalanye.  Aku just mohon doa dari kalian semuaaa semoga majlis2 tersebut dipermudahkan dan berjalan dengan lancar sebagaimana yg dirancang. Insyaallah aku akan jemput untuk majlis2 tersebut yaaa. Jangan risau. J





Notes:  Ade orang tu dah tak sabar menunggu hari kebahagiaan nye.  Hehehe Stay tune ! I will update later ya :D Don’t miss to read my entry. Thanksss for all support J






Sunday, 4 September 2016

Penemanku Dikala Duka & Tawa ❤️


Hari ni aku nak story sikit pasal aku yg the lattest. For your information gaissssss, every week jugak laa aku ada appointment dengan Doktor gigi kat TAC Dental Clinic, Kluang nuhhh. Setiap minggu wehh malam Khamis je aku gerak ke sana. Lepas tu appointment aku biasa nye hari Jumaat dalam sekitar pukul 10.00 am to 12.00 pm gituhh.. Haaa taw dakk pasaii apaaa?? Pasaii aku duk gataii pulakk nakkk bergigi besi nak perbetuiii gigi akuu yg ala2 mancung sikitt. hahaaa tapi Bak kata Encik Fiance, dia terimaa je kekurangan aku and kelebihan aku. Alhamdulillah laaa. Tapi aku ni duk gatai, duk keras kepalaa nak pi jugak buat gigi besiii. Haa dah tuuu pi laaaaa sampai laniii duk appointment ngan doktor sampai laa braces aku sudah di pasanggg.... hehehehe :D


Alhamdulillah..... dah 2nd day hari ni aku begigi besi dalam bahasa omputeh nye braces. Hehehe for 1st day aku nak ceritaaa lepas jeee settle operate gigi aku nihhh, aku lagakkk strong laaaa x sakitt sikit pun bhaiii sbb nye ade bius. FYI after dah passang braces semuaaa at the lasttttt sekali gigi aku lagi 2 batang kene cabut. Before 2 weeks hari tuh dah cabut 2 batang gigi. so total gigi aku kene cabut 4 batang. Depends on the case sebenarnye. Macam case aku nih kene cabut 4 batang gigi (2 gigi atas 2 gigi bawah) sebab gigi aku terlampau rapat and xde space nak buat gap. So kene laaa cabut gigi, lagi2 gigi aku memang masih kukuh baqq hangg. Alhamdulillah semuaa berjalan lancar. Takut tuu takut laaa sbb nyeee seingat aku last aku cabut gigi masa aku umur berape laaa eikk. Lepaih tu tahu2 dah besar cenggini umur 24 tahun sekali kene cabut 4 batang terus. hahaha rongakk babeee gigi aku. Kah kah redha kan aje. Dah kehendak aku kan...


Lepas je complete pasang braces atas bawah, rilex jee aku siap boleh jalan2 sana sini tengok wayang shopping sana sini. Tapi bab makan tuhh akuu dah awkward sikit laaa sbb seriousss memang tak leh mengunyah langsunggg. haha sebab nye gigi belakang aku dah di guide dgn besi atas bawah. So bile aku nak ngunyah gigi besi aku tu bergesel, kau tahu apa rasaaaa?? Hahaha ngiluuuu siaaaaaaa :D Aku ambik keputusan untuk makan bubur jelaaa just like mcm baby yg takde gigi. hehehe and memang akan jadi rutin makanan untuk aku dalam beberapa minggu or kemungkinan makan bulan untuk face bubur and makanan yg lembut2 lembik2 macam tu... Tak leh nak merungutt naaaaaaaaaa. Sendiri yg nak kan.. Yang funny nyeee lepaihh jaaa habis ubat biussss tu diaa mai rasa ngerik2 jaa kat gigi ni haa, berdenyut2 mungkin effect dr besi yg dicengkam. Nampak biase je kan sbnrnyeee wayar tu dah di attract pelan2 naaaa tu rasaa jaaaaa dia punyaaa denyut2.. Part paling besttt masa nak tidow. Hahahaaa yg ni aku makan ubat tahan sakit 2 biji anddd settle laaa.. Tidow laa aku dgn aman. Alhamdulillah :)

Kau akan rasa sngt awkward bilaa kau nak makan, bila kau nak senyum, bila kau nak tutup mulut, bila kau nak tidow 1 hal, nnti mulut akan terbukak sikit tapi tu normal, lepaih tuuu jangan laaa hampaa duk layan ceritaa org duk buat funny pasaii apaa satgy bilaa hampaa nak berdekah tuuu, hampa rasaa laaaa macam hapaaa bilaa mulut hampaa duk bukak luas2, hahahaa boleh lukaa hampaa tau dakk. So kene laaaa gelak kecil2, gelak sopan2 jaa as longg hampaa duk pakai bracesss tuh. Kalau dakkk, hampaa tanggung laa sendiri risikooo yg bakal akan datang. So far aku okey jekk. Cuma paling keatara bab makan. Tahu kenapa?? Sebab nye aku ni seorang yang kuat makan and bila kau nak makan itu ini kau kene tahan and rasa macam kene sekat bab makan segala2 nya. Weh aku bab makan tak boleh betul :'(  tengok orang duk kedarah itu ini, nafsu makan aku mmg increased tahap dewa 44. Saiaaaa taaaaa kuadddddd :'(

Overall bab lain semua maintain jeeee. And always kene berus gigi macam doktor ajar tu. And bila aku lupaaa aku request je Encik Fiance buatkan tutorial sbb nye doktor dah ajar sama kat diaa. Hahaha Encik Fianceee ni orang kuat aku, pembakar semangat aku, bukan pembakar lemak yeeeee.. Sebab diaa ni sebenarnnyeee guide aku supaya menternak lemak aku dgn lebih jaya nye lagi. hapenyee tidak, asyik ngajak aku makan jee. Aku pun apa lagi, suke laa duk request nak makan itu inii. Tapi skrg memang x boleh nak request laa. Bertabahlahh laaa yekk. nantiii aku nak balas balikkk nak makan semuaaaa yg aku nak double triple. Hahaha dakk aihhh aku melawakk jaa laaa naaaa :D 


Doctor said tempoh aku pakai braces ni dalam 2 tahun setengah tu pun if aku follow appointment and check up ikot time diaa laa. Buat nyee aku skip appointment so makin bertambah laaaaa tempoh aku untuk terus pakai braces ni. Semogaa aku behave and follow all the rules and appointment doctorrr, hopefully laaaa. Hahaaa takpaa Encik Fiancee ada merangkak Personal Assistant (PA) aku, mmg diaaa laa yg always ingatkan aku itu ini. Almaklum laaa aku nii kepalaa otak x berapaa nak betui kengkadangg kan sebab nye orang mudaa memang macam nihh. Hahaha kene lahh orang tua yg mengingatkan untuk org muda2 macam aku ni. Ye dakk?? Hahahahaa :P haaaaaa lupaa pulakk nak habaqq weyy, hampaa ada dak sama case dengan akuu yg kene duk pakai skru kat gusi atasss nuh..? Ada dakk?? Case aku ni after 1 year or 1 year and half, aku kene skru kat ataihh gusi ni kann pasaii depa nak menaikkan gigi aku sket lepaih tuu pasaii apaa lagi aku daaa x ingat and blaa blaaa blaaaaa. Cerita diaaa aku takut & seram jugakkk dengarr depaa mau pasang skru kat aku. Tapi aku ingat satu jaa ayat nihhh "BEAUTIFUL IS PAIN"... Ish3.... Allahuuu... panjang pulakk aku berleteqqqq.. hahaaa


Okey aku rassa takat ni je dulu kot pasai new story and hot story aku nihh. Hahaha hot kee?? Ehemmmm, sajaaa je kasi line panas.. Hehehe :D Weh daaa daa duluu naaa. Nanti aku update lain taw. So please pray for meee. Sebab nyaa ramai kawan2 aku bila pakai bracess jee dorang kuruihh tinggai tulangg so aku xnak macam tu. Hopefully aku maintain jaaa and paling penting aku sihat walaafiat hendak nye. And aku always akan doakan untuk kesejahteraan hampaa jugak ! Hehehe Salam Sayang untuk semuaaa. Muahxxxx cikeddd :-* Daa !!






P/s : Dialah peneman aku dikala aku duka & tawa, my dearest Encik Fiance. Tq so much layannn karenah akuu semuaa. Lepaihh parents & siblingsss aku yg sanggup layan karenah aku, then kau pulakk.. Hehehe appreciate much.. :)) Thanksss God to bring them for me ❤️ ❤️ ❤️
















Wednesday, 31 August 2016

Merdeka Day ! Alhamdulillah...


Tanggal 31 Ogos !!! Alhamdulillah we still dapat menyambut merdeka di negara kita yang penuh dengan aman dan sentosa. Tapi kat negara lain??? Allahu... Just pray for them :'(





Wahai saudara saudari ku sekalian, 

Ingatlah !! Kita ni sangat beruntung, sangat bersyukur dilahirkan di negara yg penuh aman dan damai ni. So gaisssss, please appreciateee pleaseee bersyukurr dengan ape yg dilimpahkan kepada kitaa semuaa. Kita still dapat makan untuk harian kita, kita still ade tempat tinggal, kita still bangun dari tidow and dapat tengok muka parents kita, still dapat berpijak pada bumi yg nyata. Masyaallah !! Beruntung nyee kita ni kan. Semogaaa kita selalu berada di dalam lindungan nye. Dan jangan lupa berdoa kepada negara2 yang kurang bernasib baik, yang hari2 terpaksa berhadapan dengan peluru, bom, kekejaman and so on...



SO, yang kat luar sanaaaaaaa.... Korang kalau nak sambut merdekaa so far okey jee tapi jangan laaa kau jual maruah diri buat perkara x elok sana sini malam merdekaa wehh.. Aku nak nasihat jeee. Sebab aku perati kann setiiap kali sambut merdekaaa, kat malam ambang merdekaa tuu mesti banyakkk jee kes "melampau sosial" yang biasaaa tu laa kan. Weyy macam dah jadikk budaya lakk bagi korang ehh anak2 mudaa. Hermm aku bukan laa nak cakap aku ni baik sngt kaa ape tapi selama aku hidup aku x pernah beriyaa sngt pun nak pergi sambut merdeka dgn kawan2 kee dgn BF ke ape keee.. As longgg malam merdekaa aku terperap jee dalam rumah with family bila aku ada dgn family laa. Aku tak pernah pun pasang niat nak pergi sambut merdekaa and so on. Sebab nye sendiri fahham laaa ye anak2 muda. Aku tak nak pun kondem sesape, sebab nye korang mesti cakap kubur masing2... Haaa betul sngt tu.. Hihihi tu jelaa aku nak luahh wehh. Tak dak apaa pun sebenarnye...



So, moral of stories kat siniii.... Sambut laa merdeka kitaa ni dengan melakuan perkaraa yang manfaat. Semua dah besar, ada otak, ada akaiii.. Sendiri pikir, lubang kubur sdn bhd, sendiri gali, masing2 punya hal, sendiri tanggung. Hahaha okeyy2.. Apee arrr tak sporting langsung ahh ?? Hahaha bior laaa aku tak sporting bab2 gini, aku tak sukaaa jee tgk anak2 gadis berkeliaran time2 ambang merdekaa gituh.. Merdekaa laa sngt yeee. Kalo ada family angpaa duk guide xpalaaa.. Hehehe ni pesan tuk kat aku jugakkkk.. Jangan duk gedik pi tempat2 macam tuhh.. Rimassssss ngat aihhhh :D







MALAYSIA, We are celebrating all the things that make you special in the best way possible-with a unity of great rewards... HAPPY MERDEKA DAY !! 
WE ♥ MALAYSIA !!!















Sunday, 28 August 2016

Aucakkk !!! Aku ada jelaa :)



Assalamualaikum diarihatikuhatimu :))

Long time not update at my entry sayanggg nihh... Mesti rindu aku kan?? Kan?? Betui dakk? *xnak mengalu lettewwww Hehehe so far quietly busy. Yaaaa always busy kann. Over sngt. Padahal mood nak blogging tak mai thats why laaa jarang nak update, tambah pulak kerja aku makin banyak makin susah kat office. HUwawawawaaaa :D

Aku sekarang kan kerjaaaa, haaaa gittuwwwwwww kerja laa sngt. Menimba pengalaman bekerja kat Petronas Penapisan Terengganu Sdn Bhd PP(T)SB. And Alhamdulillah tempat kerja aku dekat ngan rumah aku jugak laa kat Kerteh tuuuu. Aku ulang alik je pegi kerja kat PP(T)SB about 20-30 minutes if x jammed. Tak yah cakap laa pepagi memang kene hadap jammed redah jammed tu perkara biase bagi aku dalam 1 bulan ni. Muehehee


Aku dapat position kat Asset Intergrity Management Department (AIMD), and department ni memang ade kene mengena laaaa dgn Kos aku ambik mase degree. So, aku boleh dapat ilmu yang lebih lagi superb daripada Engineer2 yang ade kat department aku. Terujaaaaa laaa jugakkk dapat gathering dgn dorang kan. Yang penting aku dapat banyak pengalaman. Insyaallah. 


Kerja aku makin hari makin rumit. Hahaha serioussss, so aku memang kene face laaa kan sebab gatai duk ambik kos mcm tu. Tapii dah memang cita2 aku nak jadi engineer laaaa one day kannn, hopefully laa dapat jadi engineer. Palinggg2 aku dapat jadi lecturer pun dah okey. So tgk jelaaa rezeki aku nanti lebih kemane. Ape2 kerja pun aku sebat jaaaa sebenarnye dari tak dak kerjaaa betui dak??


Harap sngt aku dapat belajar something new something interestinggg and aku senang nak adapt dgn bende tu. Paling best bila dalam plant. Aku berpengalaman panjat tank tinggi giler bhaiii siap pakai body hardness and masa tu S.E.M Inspection guide aku. Aku sorang jaaa perempuan weyy. Tapi ada aku kesahh?? Sebab aku yg nak jugak. So far ape yang aku nak tgk, ape aku nak tahu, ape aku nak buat semua dapat. Tu yg seronok nye. And aku kebanyakan nye bergaul dgn golongan lelaki jugak. Well dekat kelas pun bergaul dgn lelaki kat tempat kerja lagi laaa kene bergaul dgn kaum lain. apa nak buattt aku rilexx jaaaa sebab aku nak timbaa ilmu kan bukan duk gatai duk becintaaa dgn depaaa pun. So Encik Fianceeee SAY NO TO JELOUS AT ME !! Hehehee aku baik jee naaaa. Tau laa aku tunang orang. Tak ke gituu.. Hehehe lagipun almost at all engineer dah kawin kottt. Alahaiiiii :P




Sekian jelaa dulu akuu update ye, nanti aku story kat lain entry. Kipidap dongibab :D kat bawah ni aku share laaa sikit2 pic aku ehh ehhh... Hehehe :)





Ni pic mase first2 aku masukk, and empat orang dari kami tu new satff which is baru balik dari overseasss. Ade yg baru balik dari South Africa, Australia & Japan.




Ni kawan aku, baru je jadik Puann oiiii. Aku bile lagi ?? Haha dia ni plak staff kat sini. Untung laaaa weyh. haha takpe rezeki masing2 :D





Ni plakk perempuan mane tah yg acah2 koyaaa sngt. Menyampah nengok. hahaha Kalo aku dalam office macam ni laa perangai nye. Konon2 macam tak de kerjaaa. Padahal.. Huk3 pecah otak. Muahahaaa





And yangg ni time aku nak masuk plant, so memang kene lengkap pakai Personal Protective Equipment (PPE) laaa kan, kalo tak memang aku tak boleh masuk site. "SAFETY FIRST".. Ni aku dah siap bersedia nak panjat tank. Gayat ke?? Muka aku gayat?? Hehehe tak pun. Diberi sifat x gayat and kasar sikit laa org nye :D Alhamdulillah...




***Adios Amigosssss ♥ ♥ 












Tuesday, 14 June 2016

❤️ Happy Anniversary Engagement Two Years ❤️ [14.06.16]


Salam Sembilan Ramadhan semua :)

Mulekan hari anda dgn Bismillahirrahmanirrahim dan berikan senyuman yang paling manis untuk menempuh hari2 yang mendatang. Hehehe Alhamdulillah for today. Diberikan kesihattan yang baik, masih lagi mampu melangkah dan melakukan rutin2 harian sepeerti sediakala. Even tengah berpuasa di bulan Ramadhan yg penuh mulia ini agak penat dan kurang tenaga taapi aku masih maampu menjalankan tugas harianku dengan baik. Hehehee :) Syukur nikmat :))

14.06.16 Tarikh keramat untuk aku dan MNZ telah tiba. Alhamdulillah, and finally Happy Anniversary Engagement to us for two years. Pejam celik pejam celikkk tu diaaa aihhh 2 tahun dah aku dalam tempoh pertunangan yek. Dan aku sekarang pun dah habis semester weyy. Tengah bersenang lenang duduk rumah goyang kaki. Hahaha dan just tunggu untuk praktikal jekkk then guaaa da boleh menikah. Ehemmmm ehemm insyaallah kalau ade jodoh tak kemane laaaa kan... 

Dugaan tak lari kalau nak cerite pasal dugaan ni, tak kiraaa pasangan kekasih ke, pasngan yg dah bertunang ke, pasangan yang dah kawen ke and semuaa laaa golongannnn memang tak dapat nak lari dari diujui and bende tu normal bagi aku. Tapi aku tetapp bersyukur sebab aku dan Mnz masih lagi dapat mengukuhkan diri kami dalam alam pertunangan ini. Insyaallah, semoga ape yang dirancang akan berjalan dengan lancar hendaknye... 

Aku percaya, setiap orang telah di atur perjalanan hidup oleh NYA. Cause I know God is the best planner for us. And please jangan sesekali mempertikaikan kejadian yang telah berlaku. Anggap sahaja ia adalah satu pengajaran dan teladan. Kerana semua tu lah yang akan lagi mematangkan kite. Yesss datz right !! Jangan risau dengan siapa jodoh kita, sebab semuaa nye telah diatur cantekkk oleh NYA. Please face the fact. Insyaallah pasti ada hikmah disebalik semua kejadian... hehehe tetibe plak aku boleh duk falsafah pepanjangg mcm ginih kan.. Actually what I'm said is based on my experience. Pot pet pot pet macam nenek sudaa aku nih.. hahahaa :D



Taraaaa... Hehehe sweet time with Fiancee gittuwwww :))




Opssss! Awak dah buncit sket laaa. Hahahaha ok bai gemokkk !!!



Happy two years anniversary engagement awak... Semoga awak lebih tabah untuk hadap perangai saya yang entah pape ni yeee.. Sebab dah cakap awai2 kan perangai saya ni pelikkk... Tu pun awak da sngt sabar kan, tapi awak seorang yg bertolak ansur and boleh bawak bincang semua. Aku pulak jenis yg baran ni kalau dapat yg baran alahaii memang laaa xlame rase nye. Whatever it is, I'm feel so blessed as long as two years engagement ni you have done many things for me to makes me happy always. And also thank you sebab sanggup tunggu saya lama lamaaaa. Hehehe :P Insyaallah semogaaa jodoh kite berkekalan sampai ke jinjang pelamin and till jannah hendaknyeee... Aaminnn :)



❤️ I LOVE youu because of Allah ❤️







❤️ ❤️ ❤️ Thanks GOD ❤️ ❤️ ❤️









❤️ 14.06.16 ❤️







.... ALHAMDULILLAH ....








Monday, 13 June 2016

13 June 2016 Birthday Girl ♥


Happy born day to me [Nor Amaliena Syamimie Binti Mohamed Nasir]


13 June 1992, I was born and Alhamdulillah now I’m officially 24 years old. Macam tak caya pun ada yg aku ni dah tuaa, Ehhh?? Nampak tua ke aku ni? Tak lagi kan…. Birthday girl laaaa citerrr kengkonon nye hari nih. Muahahaa for 1stly thanks to Big Madam a.k.a My Gojessss & superb Mama yg telah deliver aku and bersusah payah untuk membesarkan aku, to Big Boss a.k.a My handsome Hero, Siblingssss and to all yg wish birthday aku x kisah laaa kat memane media social even dalam FB, Twitter, Whatsap, Wechat, Messenger and blaaa blaaaaaa tu terima kasih bebanyak as a wish pun dah cukup untuk aku ungkapkan yang semua nya masih ingat birthday aku. Yeayyyyss !!!

Tepat pukul 12 a.m Mohd Norizuan a.k.a Fiance call aku and he is the first person yg wish birthday aku kann… haaaaa gittewww tapi xdelaaaa nak bernyayi bagai kat aku lagu birthday.. hahahaa just wish jaaaa. Okey lahh tuuu dari xde wish lagsung right ? Kalo nak ikotkan awal ade lagi yg awal wish kat aku sebelum pukul 12. Haha tp dikira tidak menepati masa dan waktu yg sepatutnye. Tapi still appreciate uolls...

Alhamdulillah pelan2 aku rasa dah reply semua yg  wish kat aku. Penat weiiiii tak tau daaa nak balas ape kan. Tapi pape pun TQ so much yg wish panjang lebar ayat2 yg dikaranggggg, perghh lu punyeee wish aku kaasi A++.. hehehe terharuuuu mak aihhhhh sanggup karang panjang2 ayat untuk aku. Sayangggg arrr korang semuaaaa. One thinggg semogaaa ape yg di doakan untuk aku tuuu di makbulkan. Insyaallah, Aaminnn… Aaminn… Semogaaa kalian semuaa juga diberkati dan diredhaiii oleh nyaa di dunia dan di akhirat kelak… Insyaallah :)

And suka baca wish2 korang yang comel cute.. Ade yang essay panjang2 untuk wish kat aku, sumpah aku terharuuu... Thanksss a lot yaaa.. Kat bawah ni aku show kat koranggg wish mane yg sempat aku screen shot.. Hehehe aku keep safely. Tapi wish yg dalam facebook semua aku x larat nak screen shot.. hahahaaaa korangg semuaa kawan yg sweet. Even kawan lama pun still wish, yg tu aku appreciate. Yang mane x ingat birthday kat aku, aku say bye jee. Hahaaaa I don't care. Werkkk:P Btw aku still bersyukur selalu. Alhamdulillah, Terima Kasih. Muahh cikedddddd :* Sayangggg koranggg semuaaaa taw ! 



From Fiance :* see tepat2 pukui 12 a.m kan. Sebenarnye he said yg dia dah sleep. Yang tak leh blah kunci jamm siap2 hokeh sebab nye nak bangun and nak wish tepat2 pukui 12. yeayhssss !! Anda berjayaaa :P



And kat bawah ni wish dari kengkawan, sahabat sejati, kawan karib, kawan lama, kawan baru, kawan kawann yang masih ingat kawan....TQ :)






































P/s : This entry laaaaa paling banyak pic sampai pepanjanggg jadi nye entry aku.. hahaha takpelaaa bukan selalu kan.. Woiii hampa taw dak bertapa leceh nyeee aku nak kene upload pic ni semuaaa hampaa taw dakk?? Hahaha tapi xpelaa as tanda ceq appreciateee kat hampaaa semuaa laaa nihh.. Hihihi Adioss Amigos ❤️ ❤️ ❤️















LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...